torstai 28. syyskuuta 2017

Graafinen suunnittelu


Tänään saimme tehtäväksi tutkia graafisen suunnitteluun liittyviä kuvia pinterestistä. Kuvia selaillessa huomasin, että silmääni pistivät eniten julisteet joissa oli tekstit kirjoitettu ns tärisevällä tavalla ja ne joissa oli paljon värejä. Ja myös sellaiset julisteet, jotka olivat kaksivärisiä tai pelkistettyjä. Tässä on pari esimerkkiä:


Typografia

Typografia, tarkoittaa kirjainten ja tekstin asettelua, sekä painotuotteiden ulkoasua ja kirjanpainotaitoa. Niihin kuuluvat esim. kirjaisintyypit, kirjain koko ja tekstin väri.




Habitare 2017

15.9 perjantaina, pääsimme käsi- ja taideteollisuusalan kanssa lähtemään Habitare messuille Helsinkiin. Tämä oli minun ensimmäinen messu, missä olin ja olin tosi innoissani. Habitaressa pääsee tutustumaan kaikenlaisiin sisustus-, design ja huonekalu ratkaisuihin. Jos olet yhtään kiinnostunut näistä aihepiireistä tai pidät innovatiivisuudesta ja kauniista asioista niin nämä messut sopivat sinulle.  





















maanantai 25. syyskuuta 2017

Asiakastyö

Koulussa saimme tehtäväksemme etsiä Salosta tiimillemme asiakas, jolle saisimme tedä esillepanon näyteikkunaan. Minä ja tiimini päätimme mennä kysymään Pentikistä, että voisimmekö tehdä heille esillepanon. Onni kävi ja saimme suunnitella Cafe Figarolle Pentikin kanssa yhteistyöllä 4 vähän pienempää esillepanoa. Menimme piakkoin katsomaan paikkoja ja mittailemaan tasoja, eikä mennyt kauaakaan, kun olimme jo innokkaina ja aktiivisina piirtämässä suunnitelmia ja toteuttamassa niitä. Olemme tyytyväisiä siihen, mitä saimme aikaan ja itse ainakin odotan innolla seuraavaa asiakastyötä.





Paidan silitys ja ikkunan pesu

Paidan silitys

1. Paidan lapuissa lukee silitysläpötilat, joten katso sieltä mikä on oikea. Liian alhainen lämpötila ei tee paidasta sileää ja liian korkea lämpötila pilaa paidan.

2. Asettele paidan osat rauhallisesti yksi kerrallaan. Kannattaa aloittaa hihasta, joten laita se mahdollisimman suoraan silityslaudalle ja etene siitä hitaasti ja huolellisesti vähän kerrallaan toiseen hihaan päin.

3. Kärsivällisyys ennen kaikkea, jotta paidasta tulee sileä.

4. Kannattaa silittää ensin vaikeat sekä pienet kohdat ennen laajempiin alueihin siirtymistä.

5. Kaksinkertaiset kohdat kannattaa silittää molemmin puolin, sekä paksut saumat tulisi silittää.

6. Jos jostain syystä paitaan syntyy epämääräisiä taitoksia, suorista ne raudalla, mutta sumuta niihin ensin vähän vettä, jotta taitokset suoristuvat paremmin.

7. Jotta paita ei tulisi ryppyiseksi, anna sen kuivua pieni hetki silityksen jälkeen.

8. Samalla kannattaa antaa myös raudan kuivua ennen säilytystä.

Ikkunan pesu

1. Tarvitset vadin tai ämpärin, kankaan palan tai ikkunanpesimen, pyyhkeitä ja käsipaperia, rätin ja iloisen siivoismielen.

2. Ennen kun alat ahkerasti pesemään ikkunoita, kannattaa varta tilaa, joten siirrä ylinmääräiset asiat pois tieltäsi.

3. Jotta lattia ei kastuisi, kannattaa joko pyyhkeen tai paperin kanssa suojata lattian ikkunoista tippuvalta vedeltä.

4. Vedä ikkunan pesin pystysuorassa ylhäältä alas asti.

5. Muista myös tasaisin välein puhdistaa ikkunanpesin, jos se likaantuu.

6. Kun olet valmis, pyyhi ikkunan karmit pyyhkeellä, kankaalla tai rätillä ja kuivaa ne kunnolla, jottei maalipinta vaurioidu.

Perspektiivipiirros

1. Piirrä näyteikkunan etuseinä mittasuhdeviivaimella mittakaavaan 1:20
2. Tee kehikkoon pienet merkit 0,5m välein helpottamaan mittasuhteiden hahmottamista
3. Mittaa pisteestä A 1,5m ylöspäin (silmänkorkeus) ja piirrä vaakasuora horisonttiviiva
4. Laita horisonttiviivan keskelle piste (P) eli pakopiste, Jatkossa huoneen syvyyssuuntaiset viivat vedetään pakopisteen kautta
5. Aseta kulmaviivain siten, että se muodostaa 45 asteen kulman horistonttiviivan kanssa. Huolehdi siitä, että kulmaviivain kulkee pisteiden A ja B lävitse. Piirrä kuvan osoittama kuva. Nyt syntyy horistonttiviivalle pisteet f1 ja f2. Näitä pisteitä tarvitset jatkossa huoneen syvyysmittojen mittaamiseen.
6. Piirrä viivat (AP), (CP) ja (DP). Nämä neljä viivaa muodostavat tilan seinät, katon ja lattian
7. Tässä esimerkissä näyteikkunan syvyys on 1m. Mittaa kulmasta A 1m kohti kulmaa B:tä. Vedä mittaamastasi pisteestä viiva pisteeseen f1. Syntyy leikkauspiste L, joka ilmoittaa näyteikkunatilan syvyyden
8. Piirrä pisteestä L kohtisuora vaakasuora viiva kohti janaa (BP). Leikkauspisteestä piirrä kohtisuora viiva ylös jne. Näin muodostuu tilan takaseinä
9. Piirretään ruutulattia, joka koostuu 50cm x 50cm ruuduista. Käytä tilan etureunan mittapisteitä ruudukkopiirto apuna, Vedä 0,5m välein viiva pakopisteeseen.
10. Syvyyssuuntaisesti ruudukon teossa käytetään apuna 0,5m ja f1 välistä viivaa ja linjalle AP syntynyttä leikkauspistettä

11. 50cm x 160cm taustakankaan sijoittaminen näyteikkunan takalaitaan 50cm päähän seinästä. Mittaa taustakankaan alareunan ja yläreunan haluttu korkeus linjalta BC. Pakopisteeseen menevien apuviivojen avulla saat taustakankaan paikan sekä oikean koon projisoitua takaseinälle.

Kuinka teet planssin?

Olen tehnyt opintojeni aikana muutamia plansseja, ja nyt kerron miten helppo niitä onkaan tehdä. Vaihe 1. Mietin, mistä haluaisit teh...